Aus Migratòries de TEATRO DE LO INESTABLE

Una traducció de «Los emigrantes, ahora» d’Eduardo Galeano.

Aquest espectacle és el número quaranta que estrena la companyia des de la seua constitució en 1997 arran del grup de teatre universitari. Teatro de lo Inestable, capitanejat per Maribel Bayona, Jacobo Pallarés i Rafa Palomares, ha mostrat el seu treball en més de vint ciutats de l’estat espanyol i en diversos països europeus com Itàlia, Alemanya i Noruega.

Amb aquesta peça es pretén fer una metàfora de les aus migratòries. Els ocells migradors canvien de lloc per a assegurar la vida de les seues cries, pel principi més essencial de la vida, la pervivència, l’aliment propi i el dels seus. De la mateixa manera, les persones emigren per pura necessitat, per pura pobresa. El relat recupera la història d’Angelines, la mare de l’autor, què és un exemple d’eixes aus mogudes per la necessitat.

La música, la il·luminació i l’audiovisual creen una atmosfera poètica en una obra que permet al públic fer un viatge d’anada i tornada entranyable i sincer, amb moments de riure i de dolor, d’amor i de por.

MIS ESPECTÁCULOS